"Smalsučių" grupės bendruomenė

Pilietiškumas – kiek jis svarbus vaiko gyvenime? Ypatingai svarbus šis ugdymas, tuomet, kai prie šios ugdymo kompetencijos prisideda tėvai. Tyrimai rodo, kad vaikai, kurių tėvai aktyviai įsitraukia į mokymosi veiklas ugdymo įstaigoje pasižymi ne tik geresniais rezultatais, bet ir geresniais socialiniais įgūdžiais, greičiau adaptuojasi naujoje aplinkoje.

Šiandieniniame skubančiame gyvenime, kartais visi, be išimties pritrūkstame laiko, o kartais neturime sudarytų galimybių dalyvauti darželio ugdymo procese. Tad „Smalsučių“ grupės tėveliai turėjo mėnesį laiko, pasirinkę laisva forma sukurti veiklą, kuri ugdytų pilietiškumą. Ir žinote ką? Neapribojimas ir leidimas reikštis laisvei, duoda puikių rezultatų. Sužinojome kaip iš medienos išgauti Lietuvos kontūrą, susipažinome su faktais apie Lietuvą. Grupėje pravestos veiklos su užduotimis ir menine veikla. Dalyvavome projekte „Bėgimas su trispalve 2024”, žaidėme viktoriną „Viskas apie Lietuvą“. Pasiėmę planšetinius kompiuterius įtvirtinome žinias „Kahoot“ programoje, bei lankėmės valstybės pažinimo centre ir atradome Lietuvos simbolius.

Įspūdinga? Mums, kaip pedagogams netgi labai ir didžiausias pasididžiavimas tėvais, kurie per ganėtinai trumpą laiką suorganizavo „Smalsučių“ grupės vaikams įvairiapusiškai ugdančias veiklas.

Mes esame tikri Lietuvos piliečiai...

Autorius:
Lineta Kamašina Gintarė Strazdauskienė

Nuotraukos:
Lineta ir Gintarė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos