2023 metų Vilniaus knygų mugė

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2023-02-24
  • Kategorija: Renginiai

Nepaprastai spalvinga, šventiška ir akcentuojanti mūsų, kaip laisvos visuomenės, pamatus. Mugė kviečia  mąstyti apie Vilniaus, Lietuvos ir pasaulio ateitį, vartyti gražiausių metų knygų puslapius, diskutuoti su autoriais bei kūrėjais, sveikinti vieni kitus Vilniaus jubiliejaus proga, dalintis nepailstančia viltimi ir palaikymu Ukrainos kovai už laisvę. O svarbiausia- mugė kviečia domėtis knygomis ir jas skaityti.

Vasario 24 d. 2, 3 ir 4 klasių mokiniai lankėsi knygų mugėje. Mokiniai turėjo puikią galimybę pasižvalgyti po  knygų mugės sales, įsigyti norimų knygų, pabendrauti su parodos dalyviais. Mokiniai susitiko su mylimais rašytojais Vytautu Račicku ir Tomu Dirgėla.

Knygų mugėje buvo apstu edukacinių užsiėmimų, kuriuose noriai dalyvavo mūsų mokiniai. Iš jų labiausiai mokiniams patiko magiškas Hario Poterio pasaulis, kūrybinis užsiėmimas „Literatūrinis suvenyras“, „Įdomusis žmogaus kūnas: laisvė pažinti ir pamatyti save kitaip“, „Vilniaus legendų ekspertas“, virtualus žaidimas „Knygos kelias“, edukacija ir loterija su A. Mickevičiaus bibliotekos darbuotojais, dainuojamosios poezijos dirbtuvės, edukacija apie Ukrainos tautinius rankdarbius, suvenyrų gaminimą ir dar daug kitų.

Knyga – nedidelis įrankis, pažadinantis mūsų sugebėjimą mąstyti; tai minties variklis, išjudinantis protą. Knyga vaikams didina gebėjimą susikaupti, lavina vaizduotę, kūrybiškumą, leidžia užmiršti rūpesčius.

Skaitykime ir aukime su knyga!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos