Pavasario sporto savaitė

  • Paskelbta: 2023-05-03
  • Kategorija: Renginiai

Šių metų balandžio 24 - 28 dienomis Vilniaus Vaduvos darželyje – mokykloje vyko darželinukų pavasario sporto savaitė, kurioje visą savaitę linksmai ir aktyviai sportavome.

Antradienį vyko sporto pramoga „Pasaulinė pingvinų savaitė. Greitasis ėjimas“, kurios tikslas - plėtoti ryšius su ikimokyklinėmis įstaigomis Lietuvos mastu, gilinti žinias apie pingvinų populiaciją ir labiau rūpintis jos išsaugojimu tvaresnio pasaulio kontekste. Darželinukai per greitąjį ėjimą atliko apšilimą ir rungtyniavo greitajame ėjime, visiems labai patiko greitai eiti ir varžytis.

Penktadienį vyko Lietuvos Mažųjų žaidynių antrasis etapas, įstaigos festivalis. Šio festivalio tikslas - didinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų fizinį aktyvumą, tenkinant prigimtinį judėjimo poreikį. Kiekviena grupė pagal jai paskirtą laiką atėjo į sporto salę, atliko nuotaikingą Ąžuolo mankštą ir kiekvienas darželinukas išmėgino Olimpines sporto šakas - lengvosios atletikos ieties metimą, rutulio stūmimą, trumpo ir ilgesnio nuotolio bėgimą ir gimnastiką, šuolius ant batuto. Visiems labai patiko, buvo pakilios nuotaikos ir visiems dalyvavusiems buvo įteikti diplomai.

Vilniaus Vaduvos darželio – mokyklos bendruomenė didžiuojasi, kad darželinukai aktyviai ir sportiškai dalyvavo pavasario sporto savaitėje.

Autorius:
Gabrielius Kantakevičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos