Renginys „Kaip iš plunksnelės atspėti paukštelį“

  • Paskelbė : Monika Parniauskaitė
  • Paskelbta: 2024-04-23
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 18 dieną Vaduvos darželio ugdytinių grupės dalyvavo renginyje „Kaip iš plunksnelės atspėti paukštelį?“, skirtame pavasario atėjimui, gamtos pabudimui bei paukščių giesmių pažinimui. Salėje susirinko daug „gyvūnėlių“: paukštelių, vabaliukų, ežiukų, varliukų. Patys jauniausieji, „Riešutėlių“ grupės auklėtiniai - mažieji „spinduliukai“ kartu su savo mokytoja Emilija „Saulele-motule“ sušildė salę, o vaikučiai, vaizduojantys lietaus lašelius gaivino mus nuotaikingu lietaus šokiu. Viso renginio metu du sugrįžę iš šiltų kraštų gandrai (meninio ugdymo mokytoja Viktorija Aviženis bei priešmokyklinės grupės auklėtinė Augustė Savickaitė ) uždavinėjo kiekvienai kviestai į sceną vaikų grupei tą patį klausimą: „Kaip atspėti iš plunksnelės paukščio giesmelę?“, kartu klausėsi skirtingų paukščių giesmių, kol renginio pabaigoje iš „Smalsučių“ grupės ugdytinių sužinojo atsakymą, o tuo pačiu ir labai svarbią mintį, liaudies įvyniotą į išmintingą patarlę: „Paukščio giesmės iš plunksnos neatspėsi“.

Renginyje skambėjo daug muzikos, vyko inscenizuoti pasirodymai, visą eigą prasmingai apjungė renginio vedančiosios pasakojimas (vyr. mokytoja Lineta Kamašina), o finale skambėjo liet. liaud. daina apie pavasarišką paukščių puotą „Padarė žvirblelis giros“.

Renginį užbaigė grupių fotosesija prie spalvingų šventės dekoracijų.

Renginio organizatoriai: meninio ugdymo mokytoja Viktorija Aviženis, vyr. mokytoja Lineta Kamašina, mokytoja Gintarė Strazdauskienė. 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos