"Giliukų" grupės išvyka metinis projektas "Mažais žingsneliais į raidžių šalį".

Raidelių vardus aš visus kai mokėsiu,

Tai burtus žodelių įminti galėsiu.

Man paslaptį savo knygelė atskleis,

Paėmus už rankos, daugiau nepaleis.

Per puslapių gatvę keliausim kartu,

Ieškosime lobių tenai paslėptų.

O jeigu ir tu juos surasti norėsi,

Skaityti gražiai tu išmokti turėsi.

Raidė – tai simbolis, atitinkantis tam tikrą garsą, o garsai vaikus supa nuo mažų dienų. Tad raidės gali keliauti su vaiku visą jo pasaulio pažinimo laikotarpį nuo pačios pradžios. „Giliukų“ grupės vaikučiai su mokytojomis šiais mokslo metais vykdė projektą „Mažais žingsneliais į raidžių šalį“. Projekto tikslas - skatinti vaikus domėtis ir susipažinti su raidelėmis per žaidimą, kūrybinę veiklą, kurti kokybišką kalbinę aplinką, formuoti gerus kalbinius įgūdžius, ugdyti komunikavimo kompetenciją.

Ugdytiniai dalyvavo įvairiose pažintinėse veiklose, kurios žadino jų smalsumą ir susidomėjimą raidėmis: ieškojo raidžių grupės aplinkoje, knygelėse, bandė sieti jas su garsu, žaidė pirštukinius žaidimus, mokėsi eilėraščių ir dainų. STREAM taikomas metodas projekto metu skatino vaikus pajausti patyriminio mokymo džiaugsmus: ugdytiniai išbandė slapto rašto būdus, konstravo savo vardo raides, iš šiaudelių statė raidžių pilį. Taip pat didelį dėmesį skyrėme IKT priemonėms: žaidė prie interaktyvaus ekrano, atliko daug smagių ir naudingų užduočių, įveikė QR kodais užkoduotas užduotis.

„Giliukų“ grupės bendruomenė sėkmingai įsitraukė į šį projektą, kartu su vaikais namuose iš pasirinktų medžiagų kūrė savo vardo pirmąją raidelę, savo vardo raidelių knygą ir išmaniuosius raidžių žaidimus. Toks šeimų įsitraukimas rodo, kad pasirinkta projekto tema buvo aktuali, įdomi ir įtraukianti. Džiaugiamės ir didžiuojamės tokiu tėvelių aktyvumu. Jų pagalba buvo organizuotos trys projekto parodos, kurios buvo eksponuojamos įstaigos patalpose.

Projektas tiek mums, tiek vaikams, tiek bendruomenei buvo įdomus ir labai naudingas. Visos veiklos skatino mažuosius komunikuoti, tyrinėti, atlikti užduotis, būti aktyviais, smalsiais įvairių veiklų dalyviais. Vaikų pasiekimai džiugina – dauguma atpažįsta raides,  geba parašyti ir savo vardą.

Autorius:
Mokytojos Ana Prusakova ir Irena Kamarauskienė

Nuotraukos:
Mokytoja Ana Prusakova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Tėvams
  • Mūsų darželis
  • Tamo dienynas
  • Priėmimas į darželį-mokyklą
Naujienų archyvas